Schotland-België over de hele regio (overzicht)

Schotland-België over de hele regio (overzicht)

Schotland-België over de hele regio (overzicht)

Print
Het zal vanavond om 21 uur moeilijk zijn om te ontsnappen aan de WK-kwalificatiematch Schotland-België.

Van het Waasland tot Antwerpen, Mechelen en de Kempen zijn de grote schermen en leuke initiatieven niet te tellen. Hieronder vindt u alvast een uitgebreide greep per gemeente terug:

Antwerpen: De stad toont de wedstrijd op een groot scherm op de Grote Markt. Naast sport krijgt het publiek muziek voorgeschoteld door rapper Tourist en het duo Schots en Scheef. Er zijn 1500 zitplaatsen en 1000 staanplaatsen. De tickets zijn gratis. Registreren op www.sportinga.be/rodeduivels of via de infolijn op het nummer 03.221.13.33.
Antwerpen: Groot scherm in de Zomerbar Cargo (Park Spoor Noord). Met voor- en nabeschouwingen van dj Lone Wolf.
Antwerpen: twee grote schermen in café Zeezicht op de Dageraadplaats.
Antwerpen: Apereau zorgt voor een groot scherm aan het Museum voor Schone Kunsten op het Zuid
Aalst: op Werfplein aan de Dender | jeugdhuis Terlinden, Raffelgemstraat 8.
Aarschot: Groot scherm op de Grote Markt. De horeca geeft een gratis vat bij een overwinning van de Duivels.
Berendrecht: feesttent fanfare Willen is Kunnen.
Boechout: Bacwalde zorgt voor een groot scherm in de kantine aan de Provinciesteenweg.
Bonheiden: Kantine VC Rijmenam, Dijleweg. Na de ploegvoorstelling. | Tennisclub Kiksham, Kikshamlei 2 in Rijmenam. Er zijn frietjes en een pronostiek met prijzen.
Boom: de kantine van de jeugd van Rupel Boom op de Schomme opent vanavond al om 19u, waarna de match vanaf 21u op groot scherm kan worden gevolgd. Bij winst van de Rode Duivels krijgt elke supporter een gratis consumptie.
Boortmeerbeek : Café Sporthal, Sportveldweg 6. Vaste kern van voetbalsupporters voor de Rode Duivels verzamelt in de cafetaria van de gemeentelijke sporthal.
Brasschaat: voetbalclub SVB Driehoek plaatst een groot scherm in de kantine. Een scherm op het kerkplein werd geweigerd wegens "te laat aangevraagd".
Brecht: op het Max Wildiersplein in Sint-Job-in-'t-Goor kan u de match volgen op groot scherm, als aftrap van Sint-Job Zomert. Sporthal De Ring geeft de match ook op groot scherm en lanceert uitdagingen. Als er minstens 86 bezoekers zijn in geel, zwart en rood gekleed, dan wordt het bier tijdens de wedstrijd verkocht voor een euro en zijn er gratis warme hapjes.
Dendermonde: op de Grote Markt
Duffel: Schotland-België is op een groot scherm te volgen in sporthal De Pollepel in de Naalstraat 43.
Edegem: voetbalclub Ik Dien stelt een groot scherm op in de kantine van zijn thuishaven aan Kattenbroek.
Essen: café Heuvelzicht toont de match op groot scherm. In tennisclub Rozenhof kan u de match volgen en pils verkrijgen aan een euro. Afsluiten doen ze er met een The Red Devils Party.
Gent: in feesttent van Ledebergse Feesten | DOKkantine, splitsing Koopvaardijlaan-Afrikalaan
Grobbendonk: in de kantine van KFC Grobbendonk, Vaartkom Haacht: Café De Ton, Markt 26. Er zijn gratis voetbalgadgets. |Café Banana, Stationstraat 53. | Cafetaria Comateuse in sporthal Den Dijk in de Dijkstraat | in Wespelaar.
Hamme: in jeugdhuis 't Klokhuis, De Ring 65
Heist-op-den-Berg: Jeugdhuis Vibro, Molenstraat 50, 2220 Heist-centrum l Place2B, Leopoldlei 2, 2220 Heist-centrum l Supportersclub De Baar, Parochiezaal, Withofstraat 4, 2220 Zonderschot
Hemiksem: Zomerbar Casa Blanca biedt zijn klanten de wedstrijd op groot scherm aan.
Herenthout: twee grote plasmaschermen in de kantine KFC Herenthout, Cardijnlaan, en in café Titanic, Molenstraat
Herselt: café Den IJzer, Blauberg
Hoogstraten: in de socioclub van voetbalclub Hoogstraten VV, Katelijnestraat
Hulshout: café Hilset, Grote Baan
Kalmthout: vele café's zetten een groot scherm waaronder De Zwarte Hond waar nieuwe eigenaars Maarten De Wit en Sofie Fimmers het hele café versieren met vlaggen en slingers. Jupiler tijdens de match kost een euro.
Kampenhout: Sint-Stefanusscouts achter de kerk van Nederokkerzeel (Kampenhout), Bogaertstraat 2a. Tijdens de openluchtfuif gratis vat in geval van winst.
Kapellen: er komt een groot scherm van 12m² op het dorpsplein. Het feest start er om 18u met eten en drinken. Voetbalploeg Noorse SV toont de match in de kantine.
Keerbergen: In cafetaria Aprèsport American Sportsbar in de sporthal op de Putsebaan 103. Een reuzenscherm en acht flatscreens binnen en buiten. | Café Den Bierelier in de Nieuwstraat 75. | Café 't Spieke, Mechelsebaan 70.
Kemzeke: aan sporthal Kriekepitte, Stationsstraat
Kruibeke: bij café De Voermansrust ('Roos Pap')
Lier: twee schermen staan opgesteld in de Eikelstraat aan restaurant Rosario en op het Zimmerplein. "We laten dj Marc het publiek al vanaf 18u opwarmen. We versieren de Eikelstraat helemaal in zwart, geel en rood en roepen alle bezoekers op om zoveel mogelijk in het rood te komen", zegt Sander De Swert van Bar 't Kafaat in de Eikelstraat. Op het Zimmerplein brengt dj Danny vanaf 18u de ambiance er in.
Londerzeel: Vriendenclub LWD organiseert samen met Londerzeelse handelaars Londerzeel gaat voor onze Duivels. In een tent aan het station van Londerzeel, naast Het Krantje in Klein Holland 6. Deuren openen om 18u.
Mechelen: Groot scherm op de Grote Markt bij O'Fiach Irish Pub. Dresscode: iedereen in voetbalshirt van eender welke ploeg. Voor de supporter met het mooist geschminkte gezicht ligt er een waardebon van 50 euro bij O'Fiach's klaar. En voor de Schotse fans is er een speciaal vat McEwan's dark ale voorzien.
Mechelen: Boesjkammeree aan station | Bar Popular op Vismarkt, geen groot scherm maar er zal wel een tv geplaatst worden zodat er vanop het terras kan worden gekeken.
Melsele: bij jeugdhuis Djem op het kerkplein
Mol: zaal Otello, Ezaart en in café Peir Oan in Achterbos
Mortsel: de wedstrijd is onder meer op schermen te volgen in cafés De Kroon aan de Mechelsesteenweg en Breugel
Poederlee: café Den Hemel, Kerkenend, Poederlee (Lille)
Putte: Café Koeistjeit, Mechelbaan 100, 2580 Beerzel
Puurs: Café Cité parking, R. Verbelenstraat 60: reuzenledscherm met dj Pipse.
Reet: De leden van supportersclub De Rode Duiven die de match niet live bijwonen, verzamelen in hun stamcafé De Witpen aan de Eikenstraat.
Schilde: in 's-Gravenwezel komt er een groot scherm met live-uitzending op het dorpsplein tijdens de culinaire beurs Wezel Culinair met hapjes en drankjes.
Schoten: tennisclub Schoten projecteert de match in het groot en stelt vlaggen ter beschikking om mee te zwaaien. Ook jeugdhuis Kaddish zendt de match. Daar kan u pintjes drinken tegen een euro.
Sint-Niklaas: Grote Markt.
Stekene: op het muziekfestival Crammerock
Tremelo: Café Coconuts, Kruisstraat 51. Er is Schotse zalm en Scotch beer. | Het Jeugdhuis Den Borduur op de Baalsebaan 253 in Baal (Tremelo) plaatst een groot scherm in de tuin en schenkt 'soldenpintjes'. | Café Bowling De Flintstones, Schrieksebaan 37. | KWB Baal combineert de wedstrijd met een wijnproefavond in de parochiezaal in de Betekomsestraat in Baal.
Turnhout: parochiecentrum Schorvoort, Schorvoortberg
Westerlo: café't Hoeveke, Zandberg
Wommelgem: Op het Kerkplein is een scherm met een breedte van vijf meter geplaatst op initiatief van café De Klauwaert en Wommelgem Sport. Supporters kunnen vanaf 18u genieten van een compilatie van beelden van de prestaties van de Rode Duivels vanaf 1986 tot nu. Van 19.30u tot 21u wordt de Memorial Van Damme uitgezonden.
Wuustwezel: café De Kuyper toont de wedstrijd op televisies. Voor elke goal krijgt u 0,20 euro korting op alle drank.
Zandhoven: voetbalfans kunnen kiezen uit vier locaties om de wedstrijd te volgen. In café De Patriot geeft de cafébaas bij Belgische winst een gratis vat. Wie in Schotse rok naar de kantine van KFC De Heidebloem aan de Mastenbaan in Pulderbos komt, krijgt een eerste drankje gratis. Voorts pakt ook de kantine van KFC Pulle aan de Torenstraat met een groot scherm en in de cafetaria van sporthal Het Veld beleven de televisieschermen hun vuurdoop tijdens de match.
Zele: bij La Promesa op de markt
Zemst: Voetbalchalet KCVV Elewijt, Driesstraat (aan het sportcomplex). Aansluitend gratis vat en after party voor honderdjarig bestaan van de club. | Elewijt-Center, Tervuursesteenweg 564 | Café De Kroeg, Brusselsesteenweg 182. Organisatie de Ronde tafel met barbecue voor en tijdens de wedstrijd.
Zoersel: volleybalclub VC Zoersel houdt een fuif in de Sportschuur maar buiten kan u het voetbal volgen op een groot scherm.
Nu in het nieuws