Vader en zoon heropenen De Solsleutel

Vader en zoon heropenen De Solsleutel

Vader en zoon heropenen De Solsleutel

Print
Ranst - Café De Solsleutel ging dicht op 3 september 2012 maar vanaf vrijdagmorgen 9 uur is het café weer open. Vader Paul en zoon Vince van Laer gaan de dorstigen laven in deze Ranstse bruine dorpskroeg.
Toen Wim Geluykens vorig jaar de deur van café De Solsleutel definitief sloot bleven veel Ranstenaren verweesd achter. Een overnemer vinden duurde langer dan verwacht en pas sinds begin juli werd het voor vader en zoon Van Laer duidelijk dat zij het gezellige volkscafé wilden overnemen.
“Ik ben al mijn hele leven ondernemer en we hadden net een project afgerond en Vince was klaar met zijn middelbare schoolopleiding dus dat was het geschikte moment om met iets nieuws te beginnen” zegt vader Paul (57).
“Ik had op school de theorie van het bedrijfsbeheer geleerd en dacht aanvankelijk om management te gaan studeren maar nu we deze kans krijgen heb ik niet getwijfeld.” zegt Vince die nog 18 jaar moet worden.
Het interieur van De Solsleutel is nauwelijks veranderd. “We hebben alleen een nieuwe televisie gehangen en ook een koffiemachine laten installeren. We hebben ook voor wat extra ruimte gezorgd door een soort zaaltje te laten aansluiten bij de caféruimte. Zo kunnen we drie tafels meer kwijt. We willen de sfeer behouden zoals die altijd geweest is. Natuurlijk zijn de vaste klanten een jaar verplicht geweest ergens anders iets te gaan drinken maar we rekenen erop dat ze zullen terugkomen. Er zitten al twee fietsclubs en ook de spaarkas start weer. Omdat we openen vanaf 9 uur zullen we ook een beroep doen op Christel Ducheyne om te helpen in de zaak. Zij heeft ook al horeca-ervaring en kan ons zeker helpen want wij zijn nieuw in het cafévak. We hebben in Ranst geen sluitingsuur dus het kan wel eens laat worden. Op maandag en dinsdag blijven we gesloten maar dat het lange dagen zullen worden staat vast.”

Sylvain Liekens
Foto SVDE
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio