Pascal Smet denkt aan maximumfactuur in middelbaar

Pascal Smet denkt aan maximumfactuur in middelbaar

Pascal Smet denkt aan maximumfactuur in middelbaar

Print
Pascal Smet (sp.a) is voorstander van een maximumfactuur voor de eerste graad van het middelbaar, in het kader van de hervorming van het secundair onderwijs. Hij wil de komende maanden hierover in overleg treden met de verschillende onderwijskoepels.

Pascal Smet zette dinsdagavond in het vtm-magazine Telefacts de deur op een kier voor het invoeren van een maximumfactuur in het middelbaar onderwijs. "Alleen is de tijd vandaag nog niet rijp om te beslissen", vertelde Smet, die er ook bij zegt dat er heel wat voorstanders zijn van zo'n afgesproken bedrag.

Met een maximumfactuur weten ouders op voorhand wat het schooljaar van zoon- of dochterlief hun ongeveer zal kosten. En het zou sommige scholen kunnen beperken in hun uitgaven, zodat minder begoede ouders niet gediscrimineerd of op voorhand geweerd worden.

Antwerps experiment

Een maximumfactuur bestaat nu alleen in het lager onderwijs. Behalve dan in Antwerpen, waar het stedelijk onderwijs in september 2010 een maximumfactuur invoerde van 150 euro, enkel voor de eerste graad, en exclusief de geïntegreerde werkperiodes, de zogenaamde GWP's.

"De resultaten van dat Antwerps experiment wil de minister meenemen in zijn evaluatie", zegt zijn woordvoerster Nina Mallants.

WD

Foto PN

MEEST RECENT