Celebs

"Hele entourage koning Albert II leefde in constante vrees"

Print

Hele entourage koning Albert II leefde in constante vrees

Koning Albert II zou al tweeëneenhalf jaar geleden besloten hebben af te treden. En dat had niets te maken met zijn dochter Delphine die plots brokken begon te maken. Er was een veel koelere beweegreden toe.

Toen de politieke malaise 2,5 jaar geleden begon, werd er vaak gesteund op koning Albert II. En dat was niet naar koning Albert II zijn wens. Hij leed zwaar onder de gesprekken en de impasse waarin de Belgische politiek verkeerde. Hij sliep er slecht door en kon niet meer goed recupereren. Op dat moment heeft hij volgens Barend Leyts dan ook beslist om af te treden.

Hij lichtte Filip in over zijn besluit, waardoor de mannen iets meer naar elkaar toegroeiden. Maar er was nog steeds een grote afstand tussen de koning en de toenmalige prins. En wat nog erger was: niemand van de buitenwereld mocht ervan weten. "De kleine kring van mensen die op de hoogte waren van de geplande troonswissel hebben in constante vrees geleefd dat het hele scenario zou uitlekken", aldus Leyts in Het Laatste Nieuws.

Lees ook:
De Lau wil niet meer voor den John werken: "Tijd voor een andere job"
Wonderlijk: Eierstokken weggehaald en toch zwanger geraakt
"Je wordt maar twee keer echt verliefd in je leven"

Photo News

NIET TE MISSEN