Syriëstrijder Jejoen vader van drieling

Print

Syriëstrijder Jejoen vader van drieling

De 18-jarige Jejoen Bontinck, die momenteel nog steeds in Syrië verblijft, is vader geworden van een drieling. Dat heeft zijn vader Dimitri gemeld in Het Nieuwsblad.

Jejoen verliet dit voorjaar ons land om te strijden tegen het regime van de Syrische president Assad. Daarvoor trouwde hij nog met een 34-jarige Marokkaanse vrouw uit Deurne en verwekte nog een drieling bij haar. Of hij hier weet van had, is vooralsnog onduidelijk.

Kersvers grootvader Dimitri Bontinck (foto onder) laat nu weten dat de vrouw van de drie kinderen bevallen is. Dochters Rania en Rayan en zoon Brian werden iets te vroeg geboren en liggen nog in de couveuse, maar stellen het goed. "Ik had gewild dat Jejoen zijn verantwoordelijkheid had opgenomen de voorbije maanden. Dat is ­helaas niet gebeurd. Omdat hij niet terug kon, of omdat hij niet wou, dat weten we niet. Ik kan enkel hopen dat hij de komende weken en maanden wel zijn verantwoordelijkheid neemt. Ik zal dat als grootvader alvast doen", laat Bontinck weten.


Vader Bontinck laat weten over recente informatie te beschikken dat Jejoen nog leeft en zich in het noordwesten van Syrië bevindt, meer bepaald in de stad Al-Dana. Op die plek aan de Turkse grens zouden ook de andere Sharia4Belgium-jongeren zich ophouden.

DV

.

Nu in het nieuws