'Sterkste man van België' betrapt op anabole steroïden

'Sterkste man van België' betrapt op anabole steroïden

'Sterkste man van België' betrapt op anabole steroïden

Print
Voor het zesde jaar op rij sleepte 'Jimmy The Beast' Laureys (32) eind augustus de titel van de Sterkste man van België in de wacht. De wedstrijd vond plaats op de Grote Markt in Sint-Niklaas en net als de vorige jaren kon Jimmy de concurrentie verpulveren. Die wedstrijd heeft een staartje gekregen, nu gebleken is dat de man positief testte op doping. Er hangen hem een schorsing van twee jaar en een geldboete boven het hoofd.

“Het klopt dat er een erg kleine hoeveelheid van een anabole steroïde is gevonden”, weert Laureys zich. “Het is mij een compleet raadsel hoe die ‘bevuiling’ in mijn bloed is geraakt. Even voor de wedstrijd in Sint-Niklaas zat ik op een paar internationale wedstrijden in Engeland en Nederland. Misschien heeft daar iemand iets in mijn drinken gedaan. Dat klinkt misschien stom, maar ik weet het gewoon niet.”

Laureys krijgt ondertussen volop steunbetuigingen van zijn collega’s. “Ik ben al zeventien jaar met de sport bezig. Altijd ben ik grote tegenstander geweest van dopinggebruik, ik heb altijd negatief getest. Ik wou nog vier jaar verder doen en dan met ‘pensioen’ gaan. Nooit heb ik echte concurrentie gehad op De Sterkste man, waarom zou ik dan nu nog naar doping grijpen? Ik zal een tegenexpertise eisen. Ik word plots behandeld als een misdadiger, en dat voelt zwaar. Nu wordt me alleszins duidelijk wie mijn echte vrienden zijn.”

SOPY
Foto SVH

Meer sportnieuws