Advocate verkrachtingsslachtoffer Ronald Janssen betaalt zelf deskundige

Advocate verkrachtingsslachtoffer Ronald Janssen betaalt zelf deskundige

1 / 2

Advocate verkrachtingsslachtoffer Ronald Janssen betaalt zelf deskundige

Op 9 september starten deskundigen in opdracht van het gerecht een onderzoek naar de verkrachtingen van Ronald Janssen. Die analyses zullen de schadevergoedingen bepalen. Maar de slachtoffers moeten tegen begin volgende week een voorschot van 1.500 euro betalen aan de deskundigen. Omdat dat bedrag te hoog is voor haar cliënte en diens dochter, zal advocate Iris Exelmans (foto) die kosten op zich nemen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

fvranckx

Janssen werd in oktober vorig jaar door de correctionele rechtbank van Hasselt schuldig bevonden aan tien aanrandingen en verkrachtingen tussen 2001 en 2006 op muziekfestivals in Kortenaken en Peer, in studentenhuizen in Hasselt en Leuven en aan de Halve Maan in Diest. Hij ging tegen zijn veroordeling in beroep, omdat hij een aantal feiten blijft betwisten. Aangezien hij eerder al veroordeeld werd tot levenslang voor de moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus, kan hij voor de verkrachtingen geen bijkomende straf meer krijgen.

Een schadevergoeding bekomen kan nog wel, maar daarvoor moet er eerst een nieuw onderzoek komen. En dat is te duur voor het Nederlandse slachtoffer en haar dochter, die verdedigd worden door advocate Exelmans. "Mijn cliënten kunnen niet zomaar 3.000 euro op tafel leggen en kunnen niet rekenen op de verzekering omdat ze de Nederlandse nationaliteit hebben. Het is emotioneel zwaar om als slachtoffer van Janssen zelf de deskundige te moeten voorschieten, maar sponsors inschakelen vond ik geen gepaste oplossing", vertelt ze in de krant. "Een schadevergoeding van Ronald Janssen zullen we nooit krijgen, maar ik richt mij op het Fonds voor Slachtoffers van opzettelijke gewelddaden."

Archieffoto's PN

MEER OVER Ronald Janssen