Twee kleuters op drie zullen een beroep uitoefenen dat nu nog niet bestaat

Twee kleuters op drie zullen een beroep uitoefenen dat nu nog niet bestaat

Twee kleuters op drie zullen een beroep uitoefenen dat nu nog niet bestaat

Twee kleuters op drie zullen later een beroep uitoefenen dat vandaag nog niet bestaat. Dat stelt ManpowerGroup aan de start van het nieuwe schooljaar.

Van veel beroepen die vandaag gegeerd zijn, was tien jaar geleden nog geen sprake. Jobs als duurzaamheidsexpert, app-ontwikkelaar, community manager en dataminer' bestonden nog niet in 2004.

Voor welke opleiding moet je dan kiezen als je niet weet welke job je gaat doen? De economie evolueert almaar sneller en in het hoger onderwijs zalde verworven kennis zeer snel gedateerd zijn.

Technologische innovaties en maatschappelijke veranderingen vereisen nieuwe vaardigheden en doen nieuwe functies ontstaan. Dat kunnen zowel 'beroepen in transformatie' zijn (bestaande traditionele jobs die moderniseren) als echt compleet nieuwe jobs die een gevolg zijn van nieuwe waarden in onze maatschappij of die tot stand kwamen omdat bedrijven onder druk van de recente financiële crisissen werden gedwongen meer te doen met minder. Hoe dan ook, ze bieden tal van opportuniteiten voor zij die voordeel willen halen uit de huidige veranderingen.

We kunnen dan wel niet alle beroepen van de toekomst voorspellen, één trend staat vast: de toekomst is aan de soft skills - kritisch denkvermogen, probleemoplossend vermogen, creativiteit, 'savoir-être', teamgeest, ondernemerschap, autonomie - die het individu in staat stellen zich aan te passen aan de meest uiteenlopende jobs die hem te wachten staan: van functie naar functie, van contract naar contract, van job naar job, van beroep naar beroep. Zachte vaardigheden zijn de motor van inzetbaarheid.

.

Nu in het nieuws