Burgemeester Brentjens: "Ze kunnen mijn kop niet zien"

Burgemeester Brentjens: Ze kunnen mijn kop niet zien

Burgemeester Brentjens: "Ze kunnen mijn kop niet zien"

Print
Turnhout - Een splitsing binnen de Turnhoutse N-VA heeft ervoor gezorgd dat de Kempense stad onbestuurbaar is geworden. De afkeer tussen beide kampen is zo groot dat de verzoeningspoging van gouverneur Cathy Berx tot mislukken gedoemd lijkt.

“Dit is een triest unicum in Vlaanderen. Zelfs de Amerikaanse nieuwszender CNN is hier”, zucht burgemeester Erwin Brentjens (NVA) een dag nadat Turnhout onbestuurbaar is verklaard. 20 van de 35 gemeenteraadsleden stemden tegen bij een vertrouwensstemming. Onder hen zes van de elf N-VA-fractieleden.

Twee anderen onthielden zich. “Eén ding is zeker: dit heeft niks met politieke meningsverschillen te maken”, zegt Brentjens. “De partijtop heeft de voorbije maanden herhaaldelijk bemiddeld. De conclusie was dat ik geen politieke fouten heb gemaakt. Binnen het schepencollege liep alles op wieltjes. Alle beslissingen werden met unanimiteit genomen. Dit gaat om persoonlijke afrekeningen. Tom Versmissen (N-VA-schepen, red.) kan mijn kop niet meer zien, zo simpel is het. Hij benijdt me om mijn functie. De stad wordt gegijzeld voor de geldingsdrang van één man.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

VTT, RALI
Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio