Ouders protesteren tegen boterhammentaks

Ouders protesteren tegen boterhammentaks

Ouders protesteren tegen boterhammentaks

Print
Een delegatie van de Facebookgroep 'Nee Bart, wij willen voor onze boterhammen 's middags niet betalen' trok dinsdagavond met de brooddoos in de hand naar de Mechelse gemeenteraad. De ouders en enkele lokale politici wilden zo hun ongenoegen over de 'boterhammentaks' kenbaar maken.

Met acht deelnemers stonden ze dinsdagavond voor de ingang van de stadhuis. De verontwaardigde ouders en afgevaardigden van de oppositie hoopten vooraf met hun signaal de meerderheid op andere ideeën te brengen over de bijdrage van 50 eurocent die ze moeten betalen wanneer kinderen 's middags op school hun boterhammen opeten.

De maatregelen zijn een gevolg van de zware besparingen bij de stad, die minstens 21 miljoen euro per jaar moet bezuinigen. Daardoor gaat de prijs voor de voor- en naschoolse opvang en voor de opvang op woensdagnamiddag van 50 cent per begonnen halfuur naar 75 cent. Het eerste halfuur voor en na de lessen moeten ouders niet betalen voor opvang.

Lees ook: Ook Limburgse school vraagt geld voor eigen boterhammen eten

De 'boterhammentaks' zal niet voor iedereen verplichte kost zijn. "Ouders die dat moeilijk kunnen betalen, zullen van sociale maatregelen kunnen genieten. We moedigen de netten aan om daaraan mee te doen. De kosten zijn ook fiscaal aftrekbaar", aldus schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA).

Lees ook: Halve euro betalen om eigen boterhammen te eten op school

NIGE, SVH
Foto PH

.

Nu in het nieuws