1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Applaus voor helden van Walem tijdens Cavalcade

Veel lof was er zondag tijdens de Cavalcade in Mechelen uiteraard voor de spelers van FC Walem, die afgelopen donderdag tot helden werden uitgeroepen na een brand in rusthuis Battenbroek. Met een dertigtal mannen hielpen ze mee bij de reddingsactie om 62 senioren te evacueren uit het brandende rustoord.

Sven Van Haezendonck

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) nodigde hen prompt uit als eregasten op de Cavalcade. "Dit hadden wij helemaal niet verwacht. Wij appreciëren het heel erg dat hij ondanks deze drukke dag met het koningsbezoek tijd voor ons maakt", vertelt Paul Van den Bosch, een van de clubleden.

Voor enkele spelers zat er zelfs een korte ontmoeting in met het vorstenpaar. "Koningin Mathilde heeft ons verteld dat wij voorbeelden zijn voor haar kinderen. Dat deed ons toch iets", zegt Aldo Gysels. De heren kregen van de stad allemaal een bak Maneblusser-bier mee naar huis, en mogen zich nog verwachten aan een echt ereteken voor helden.

"Wij moeten eerlijk zijn. Zonder de burgerzin van deze mannen waren er donderdag wellicht doden gevallen in Walem", zegt de burgemeester nog. Aan dankbaarheid voor hun inzet was er tijdens de Cavalcade geen gebrek. Zo zette gemeenteraadslid Tom Kestens tijdens zijn act op het Schip van Oorlog de spelers uitgebreid in de kijker. En de beloften van KV Mechelen en Racing Mechelen die het Ros Beiaard mee droegen, kwamen de spelers van FC Walem met plezier een handje schudden. Voortaan heeft Mechelen niet alleen zijn reuzen als helden, maar ook echte mensen van vlees en bloed.

SVH

Foto's Sven Van Haezendonck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners