1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Koen De Bouw kruipt in de huid van Kris Peeters

In Deadline 14/10 hadden we al personages die losjes gebaseerd waren op Bart De Wever en Patrick Janssens. In de opvolger van de vtm- en atv-reeks, Deadline 25/5, krijgen we ook Kris Peeters te zien. Een rol voor Koen De Bouw.

drombouts

Dat Koen De Graeve, uittredend burgemeester in de eerste reeks, afhaakte, was geen groot struikelblok. "Bij Deadline 14/10 was de inzet de stoel van de burgemeester", zegt producent Dirk Impens. "Maar bij Deadline 25/5 speelt het verhaal zich af in de aanloop naar onder meer de Vlaamse verkiezingen van 25 mei 2014. De huidige burgemeester van Antwerpen, vertolkt door Peter Van den Begin, wil minister-president worden."

"Daarom is er een nieuw personage gecreëerd om zijn naaste concurrent, de zittende minister-president, te spelen, vertolkt door Koen De Bouw. Let wel: iedereen zegt nu dat Koen in de huid kruipt van Kris Peeters, maar zelf zou ik het zo cru niet stellen. Van den Begin leek ook in niets op Bart De Wever, Koen 'speelt' ook niet Kris Peeters. Hij vertolkt alleen maar een minister-president."

School

Het verhaal van Deadline 25/5 wordt geen politiek verhaal. "Net als vorig seizoen speelt de politiek zich af in de schaduw. We pikken de draad weer op bij Marianne Schmidt (rol van Charlotte Vandermeersch) die op het einde van vorige reeks besliste om te kappen als journaliste bij Gazet Van Antwerpen. Ze werkt nu parttime in een boekhandel, en verder is ze vooral mama."

"Haar zoon gaat naar het eerste middelbaar. De staat van het schoolgebouw blijkt niet zo goed, want op een dag overkomt hem een ernstig ongeluk. Marianne krijgt vermoedens dat het om meer dan zomaar een ongeval gaat, en meent zelfs dat er een politieke link te leggen valt met het ongeluk."

Deadline 25/5 start midden maart 2014, acht weken voor de verkiezingen. De reeks zal weer te zien zijn op vtm en atv.

Ruth Becquart

De nevenrollen die vorig seizoen werden gespeeld door Hilde Heijnen en Sven De Ridder komen in Deadline 25/5 niet meer terug. "Ruth Becquart (vooral bekend als de zus met het ooglapje in 'Clan', red.) speelt de belangrijkste nieuwkomer in de nevencast", zegt Dirk Impens.

"Vorig seizoen speelden Viv Van Dingenen en Robbie Cleiren de rollen van spindoctors voor de twee politici. Een gelijkaardige rol zal nu vertolkt worden door Ruth." Verder zien we Peter Van den Begin, Charlotte Vandermeersch, Dirk Van Dijck, Marc Lauwrys, Greg Timmermans en Michael Pas in de cast aan het werk.

TOVE / GvA / SVDE

Vastgoed

Jobs in de regio