Bezoek koning zorgt voor rel in stadhuis

Het bezoek dat het nieuwe koningspaar zondag brengt aan de Cavalcade in Mechelen zorgt voor een rel binnen het stadsbestuur. Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) geeft aan niet opgezet te zijn met het kostenplaatje daarvan. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) vindt dat de Vlaams-nationalist daarmee uit zijn rol valt als lid van het stadsbestuur.

Sven Van Haezendonck

"Een mandaat en een politieke overtuiging moet je kunnen scheiden. Door de uitval van collega Marc Hendrickx naar het koningshuis dreigt de aandacht voor de Cavalcade af te glijden naar politiek. Ik vind dat ongepast", zegt Somers. Hij is duidelijk niet blij met de uitspraken van zijn eerste schepen. Die liet vrijdag in een persbericht weten dat hij zich ergert aan de hoge kosten voor de aanpassing van de eretribune: volgens hem 20.000 euro.

"De koning en zijn gevolg komen naar Mechelen

en de Mechelaar zal het geweten hebben. Zo moet de eretribune, die vorige week nochtans goed genoeg was om Vlaams minister-president Kris Peeters te ontvangen, opgesmukt worden voor het hoge bezoek. De meerkost is voor rekening van de Mechelse stadskas en dus de belastingbetaler", zegt hij

Burgemeester Somers betreurt de kritiek van Hendrickx. "Je mag niet vergeten dat het bezoek van de nieuwe koning en koningin zondag voor extra belangstelling zal zorgen, zowel van publiek als pers. Onze stad krijgt zo nationale media-aandacht en wordt op zijn mooist getoond. Ik verkies op zo'n dag eendracht en geen tweedracht."

Lees ook: Guldenboek uit brandkast gehaald voor bezoek koning
En: Stress voor koningsbezoek stijgt
En: Eerste schepen hekelt kosten bezoek koning

SVH
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio