Helden van Walem eregasten op Cavalcade

De voetballers van FC Walem zijn zondag eregasten op de Cavalcade in Mechelen. Ze krijgen een plekje op de eerste rij op de tribune tegenover koning Filip en koningin Mathilde. "Alle spelers krijgen ook een bak Maneblusser, het feestbier voor de Cavalcade", zegt burgemeester Somers (Open Vld).

Sven Van Haezendonck

Somers was vrijdag op een persconferentie in het stadhuis vol lof over de spelers, die spontaan door de pers en de bevolking reeds werden uitgeroepen tot de 'helden van Walem'. Een dertigtal leden van de club hebben donderdagavond bejaarde bewoners helpen evacueren bij een brand in rustoord Battenbroek in Walem. Het staat vast dat door hun hulp erger is voorkomen. "Wij moesten de mensen wakker maken en met rolstoel en al van de trappen dragen", vertelt een van hen.

Om hun heldhaftige optreden extra in de verf te zetten, krijgen de voetballers aan hun terrein ook een spandoek met het opschrift 'FC Walem, straffe mannen ook buiten het veld.' Somers vindt dat niet meer dan normaal. "Zondag vieren wij het wij-gevoel van de Mechelaars. Deze mannen zijn een toonbeeld van burgerzin en engagement. Zij hebben levens gered en dat verdient dankbaarheid", vertelt de burgemeester.

Niemand meer in levensgevaar

Van de bewoners die vrijdag gewond raakten na de brand is nog altijd een 84-jarige man kritiek, maar hij verkeert niet meer in levensgevaar. Ondertussen wordt volop gewerkt om de schade in het getroffen rusthuis te herstellen. Maandag zouden de meeste bewoners al kunnen terugkeren. Binnen de maand iedereen.

Lees ook: Elf mensen naar ziekenhuis na brand in rusthuis

SVH, LDN Foto BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners