De Wever blij met arrestatie extremist

Antwerps burgemeester Bart De Wever reageert opgelucht op de arrestatie van Kamal A., het Sharia4Belgiumlid dat een haatcampagne voerde tegen drie juffen van school De Blokkendoos.

jatimmermans

Kamal A. (36) is een notoir lid van Sharia 4Belgium en stond in nauw contact met Brusselse extremist Jean-Louis Le Soumis, de godfather van de Belgische jihad. Op zijn blog spreek hij ongenuanceerd over de extremistische strijd. Maar ook over de pijnlijke affaire van de Blokkendoos op het Kiel. Wat hij daar de voorbije maanden over schreef, tart alle verbeelding en is niet vatbaar voor publicatie. Woensdag zette hij alle registers nog eens open en riep bovendien op tot betogen aan de school. Dat was zijn laatste heldendaad want de Antwerpse politie hield hem al langer in de gaten en ging donderdag over tot de actie.

"Ik ben gelukkig met de arrestatie", reageert burgemeester Bart De Wever (foto). "Dit is welgekomen voor het fel geplaagde schoolteam. Mensen die onze samenleving zo aanvallen, moeten maar eens nadenken of ze niet beter elders gaan wonen. Ik ben trouwens benieuwd wat het onderzoek nog zal opleveren."

Lees ook: Man gearresteerd voor haatberichten Blokkendoos

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen

ALEX KESTENS, SACHA VAN WIELE

Foto LUMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart De Wever