Man (36) gearresteerd voor haatberichten Blokkendoos

Een 36-jarige man uit Bergen is donderdagmorgen aangehouden op verdenking van het verspreiden van haatberichten tegen drie leerkrachten van kleuterschool De Blokkendoos. Hij heeft de feiten bekend. Dat bevestigt het parket.

dvansant

De man zou uiterst provocerende berichten hebben geplaatst op de Facebookprofielen van drie juffen. Daarin werden ze ernstig bedreigd.

De man werd in het verleden regelmatig gespot op activiteiten van Sharia4Belgium, bevestigt het parket.

Opvallend daarbij is dat militante moslims, gelieerd aan Sharia4Belgium, gisteravond via een blog opriepen om op 2 september te betogen aan de schoolpoort De Blokkendoos. En dat ondanks een oproep van schoolteam van De Blokkendoos voor een rustige start van het schooljaar.

Tot nu toe is er overigens geen enkel bewijs van onheus gedrag van de juffen, maar het dossier is nog niet afgesloten. In afwachting zijn ze overgeplaatst naar een administratieve functie. Daarnaast onderzoekt het parket zelf nog meerdere klachten inzake laster en/of eerroof.

Lees ook:

De Blokkendoos verandert van naam Geen misbruik in Kielse school Nog steeds haatberichten over personeel Blokkendoos Klaagster De Blokkendoos lid van Sharia Sisters Drie ouders dienen klacht in tegen juf De Blokkendoos Blokkendoos vraagt in open brief om rustige start schooljaar

Archieffoto Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners