Sterke zomer maakt slap voorjaar van pretparken goed

Sterke zomer maakt slap voorjaar van pretparken goed

Sterke zomer maakt slap voorjaar van pretparken goed

Print
Alle Belgische pretparken zijn blij dat de goede zomer van 2013 hun uitgeregende voorjaar heeft goedgemaakt. Dat hebben ze donderdag bevestigd aan Belga. Bellewaerde, Plopsaland, Walibi, Bobbejaanland, Océade en Mini-Europa zijn allemaal zeer tevreden over de zomer van 2013. "Het is de tweede beste zomer sinds ons bestaan", zegt Filip Loos van Plopsaland.

Plopsaland ontving deze zomer vier procent meer bezoekers dan in 2012. "Het prachtige zomerweer is een van de belangrijkste redenen maar we introduceerden ook veel nieuwigheden zoals Wickieland. Ons nieuw Plopsatheater was ook een schot in de roos. Drie maal per dag zat de zaal vol voor een optreden van Samson & Gert", aldus Loos.

+14 procent voor Bellewaerde

Bellewaerde ontving veertien procent meer bezoekers dan het jaar voordien. "Wij zijn enorm tevreden dat onze investeringen in de nieuwe attracties hebben gerendeerd. De geboorte van heel wat nieuwe dieren lokte ook veel geïnteresseerden", zegt Kristof Louagi van Bellewaerde.

Walibi beleefde haar beste maand augustus sinds jaren. Volgens Walibi is het succes grotendeels te danken aan de nieuwe attractie Psyché Underground, dat meteen in de top vijf van populairste attracties in het park staat. De nocturne lokte 16.000 bezoekers op 17 augustus.

Regenachtig voorjaar goed gemaakt

Bobbejaanland presteerde boven de verwachtingen. "Ons regenachtig voorjaar is hiermee helemaal goed gemaakt. Vooral onze zomeravonden waren in trek", zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland. Voor Océade en Mini-Europa betekent de goede zomer een opsteker. Beide parken verlaten begin 2017 de Heizelsite. Océade kreeg vijf procent meer bezoekers over de vloer, Mini-Europa zeventien procent.

Boudewijn Seapark in Brugge beleefde een wisselvallige zomer. "In juli hadden we anderhalf procent minder bezoekers dan vorig jaar maar augustus heeft alles goedgemaakt met vier procent meer bezoekers dan dezelfde periode in 2012", zegt Geertrui Quaghebeur van Boudewijn Seapark. Het Brugse dolfinarium bestaat dit jaar trouwens 50 jaar.

Belga, archieffoto

.

Nu in het nieuws