Tom Boonen geeft steuntje aan vierdaagse wielertocht voor Move to Improve

Tom Boonen geeft steuntje aan vierdaagse wielertocht voor Move to Improve

Tom Boonen geeft steuntje aan vierdaagse wielertocht voor Move to Improve

Print
Een tachtigtal wielrenners vertrok gisteren voor een vierdaagse wielertocht door België voor het goede doel. De organisatie Move to Improve mag rekenen op de steun van de sportievelingen en van peter Tom Boonen.

De groep wielerliefhebbers startte in Antwerpen zijn ‘wielertour’ door de provincies Antwerpen, Limburg, Luik en Vlaams-Brabant. In vier etappes leggen de deelnemers een kleine zeshonderd kilometer af, zaterdag komen ze aan in Herentals. Het peloton kwam woensdagmiddag even op adem aan het Ecocentrum in Mol. Wielergod Tom Boonen en zijn vader wachtten er de groep op.

“Meefietsen zat er helaas niet in, ik kom nog niet aan trainen toe”, zucht de geblesseerde profrenner. “Maar ik tekende graag present om de fietsers wat morele steun te geven. Tenslotte doen ze het voor het goede doel waar ik ook mijn schouders onder zet.”

De vzw Move to Improve, een ondersteuningsfonds voor kinderen met bewegingsproblemen, kan al enkele jaren rekenen op de onvoorwaardelijke aandacht van Boonen. Zo organiseert hij onder meer al enkele jaren de Boonen & Friends Cyclocross voor de vzw. “Ondertussen heb ik van vele kinderen de positieve evoluties mogen meemaken tijdens mijn bezoekjes aan de afdeling in Pellenberg”, vertelt hij. “Kinderen zien groeien tijdens de revalidatie om dan uiteindelijk zelfstandig te kunnen lopen, dat zijn pakkende momenten. Ik vind het bijzonder dat ik dat van dichtbij mag meemaken. Het is ook fijn te merken dat ik een inspirerende factor ben. Er werd nog nooit zo veel gefietst op de afdeling van dokter Molenaers en er zijn ook aangepaste fietsen beschikbaar.”

Organisator Peter Stockx hoopt op het einde van de rit zo’n 15.000 euro aan Move to Improve te kunnen schenken. “Met de opbrengst van ons initiatief hopen we de aankoop van een aangepaste fiets te ondersteunen”, weet Stockx.

NeCa
Foto: BDD

www.wielertour.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio