Paramedisch Instituut zet studenten op wachtlijst

De inschrijvingen aan het Paramedisch Instituut in de Augustijnenstraat zijn een overdonderend succes. Op de infodag van 24 augustus haar 700ste nieuwe leerling ingeschreven. Dat terwijl het vorige schooljaar beëindigd werd met 627 leerlingen: een groei van bijna 12%.

Jonas Rosquin

In dertien van de dertig verschillende studierichtingen is de maximumcapaciteit inmiddels bereikt, zodat heel wat leerlingen op de wachtlijst terecht zijn gekomen. "Dat is bijvoorbeeld het geval in het vierde jaar verzorging-voeding", vertelt directeur Stefaan Croonen

(foto)

. "Daar hebben we nu twee volledige klassen. Voor die richting staan er momenteel acht kinderen op de wachtlijst. In principe zouden we een derde klas kunnen creëren, maar daar hebben we de ruimte niet voor."

De explosieve groei van het leerlingenaantal heeft dus zijn gevolgen voor de infrastructuur. "We kunnen zonder overdrijven stellen dat de school uit haar voegen barst. Via enkele kunstgrepen, zoals lokalen in twee delen, zijn we erin geslaagd op korte termijn vier extra leslokalen te creëren", geeft Croonen mee. "Om de druk te verminderen, voorzien we bovendien ook lessen op woensdagnamiddag."

NIGE

Foto: Patrick Hattori

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners