Stad overweegt aankoop postgebouw

Stad overweegt aankoop postgebouw

Stad overweegt aankoop postgebouw

Print
Mechelen - De kans bestaat dat Huis De Beyaert, beter bekend als het postkantoor, na honderd jaar opnieuw in handen komt van de stad. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) sluit een aankoop van het historisch gebouw niet uit.
Het gerucht over een mogelijke functiewijziging van het postgebouw op de Grote Markt bereikte onze redactie al enkele weken geleden. Maar door de vakantie van Somers wilde niemand het bericht bevestigen. "Het klopt dat we het potentieel van Huis De Beyaert inzien. Wij hebben een schattingsverslag van het gebouw opgevraagd", zegt burgemeester Somers nu, net terug aan de slag. Blijkbaar zijn er binnen bpost plannen om in de Mechelse binnenstad te investeren in een moderner gebouw. "Een kleinere compacte postwinkel zoals op veel plaatsen gebeurt", geeft Bart Somers aan.

Bovendien is ook de Regie der Gebouwen van plan om De Beyaert te verlaten. "Derde eigenaar is Belgacom dat in het monument nog apparatuur heeft staan, maar die neemt steeds minder plaats in. En zelfs een verhuizing wordt niet uitgesloten", stelt de burgemeester. En dus is het stadsbestuur bijzonder geïnteresseerd in het gebouw. Bart Somers: "Niet onmiddellijk om er een nieuwe functie van ons in te stoppen, of om er een museum van te maken. Wij willen vooral dat dit gebouw leeft. Op dit moment bekijken we welke nieuwe bestemming mogelijk is, en ook zelf aankopen sluiten we niet uit. Veel zal afhangen van de toekomstige invulling, want zo'n gebouw zal toch gauw twee tot drie miljoen euro kosten."

Schepen van Vastgoedbeleid Greet Geypen (Open Vld) geeft enkele voorbeelden van mogelijke invullingen. "Zo willen we bij Thomas More Hogeschool nagaan of er interesse is voor het gebouw. Bijvoorbeeld als hoofdzetel", zegt ze. "Al mag dat voor mij evenzeer om een echte onderwijsfunctie gaan. Ik denk bijvoorbeeld aan een opleiding zoals Toerisme. We zullen zeker ook kijken of er geen interesse is vanuit de privé voor dit monument. Voor een luxueus hotel, een stijlvol restaurant of een chique zaak is het huidige postkantoor volgens mij een ideaal gebouw", zegt burgemeester Somers nog.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio