Ex-burgervader Jan van den Kerkhof (90) en Margriet Joris (90) vieren huwelijksverjaardag

Ex-burgervader Jan van den Kerkhof (90) en Margriet Joris (90) vieren huwelijksverjaardag

Ex-burgervader Jan van den Kerkhof (90) en Margriet Joris (90) vieren huwelijksverjaardag

Print
Edegem - "Elkaar heel graag zien, veel geluk hebben en blijven ademen, dat is het geheim om samen 65 jaar lief en leed te delen," vertelt Jan van den Kerkhof uit Edegem. Het monument van de Edegemse politiek vierde dit weekend zijn briljanten huwelijksverjaardag.

Jan van den Kerkhof was ruim 5 jaar schepen en 20 jaar burgemeester van de grotgemeente. "Een echte bruggenbouwer die altijd koos voor de weg van de dialoog," beweert huidig NVA- burgemeester Koen Metsu (32). Met enige emotie in de stem spreekt de burgervader het briljanten paar toe. "Jullie zullen de eersten zijn die de speciale medaille voor een briljanten huwelijk mogen ontvangen van het nieuwe vorstenpaar," aldus Metsu, die trots is dat zijn grootouders behoorden tot de beste vrienden van Jan en Margriet.

Omringd door zijn 5 kinderen, 13 kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen neemt van den Kerkhof, die vorig jaar op 89-jarige leeftijd nog lijstduwer was op de Edegemse CD&V-lijst, het woord. "Eigenlijk zijn mijn 6 kinderen hier vandaag aanwezig. Ook onze Jan," aldus de gewezen burgervader, die hiermee verwijst naar een van zijn zonen die enkele jaren geleden omkwam bij een verkeersongeval. "Vandaag overheerst een gevoel van blijheid en trots. Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik, samen met mijn Margrietje, mijn 65-jarig huwelijk mag vieren," stelt hij.

Van den Kerkhof geeft toe dat zijn Margrietje hem vaak heeft moeten missen vanwege zijn drukke politieke bezigheden. "Maar ze heeft nooit gezeurd en gezaagd," knipoogt de kranige negentiger. "Integendeel, ze was altijd heel blij als ik weer thuis kwam." Volgens Margriet was haar man niet 'mister' Edegem. "Neen, hij was wel gewoon De Jan," vindt ze.

Na het officiële gedeelte trekt het ganse gezelschap naar De Basiliek. "Om te feesten met familie en vrienden en te vertellen over 65 jaar liefde," besluit het sympathieke briljanten paar.

Patrick Vandyck

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio