"Reynders klemgereden in Egypte"

Reynders klemgereden in Egypte

"Reynders klemgereden in Egypte"

Print
Het bezoek van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan Egypte heeft een heet einde gekregen. Volgens de ambassade werd de auto van de minister klemgereden door een andere wagen. Dat meldt de VRT.

De ambassade denkt dat Reynders werd geviseerd omdat hij met een Belgisch en Europees vlagje op zijn voertuig reed. In Egypte, waar de situatie uiterst gespannen is, is men niet bepaald blij met bezoek uit het Westen. Reynders zelf, die niet meteen een oplossing ziet voor de toestand in Egypte, spreekt over een uit de hand gelopen verkeersongeluk.

Reynders had tijdens zijn tweedaags bezoek aan Kaïro onder meer ontmoetingen met de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, met de secretaris-generaal van de Arabische Liga en met de adjunct-secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij bracht er het standpunt van de Europese Unie en van ons eigen land over. Wat betreft het negatieve reisadvies voor Egypte, zei Reynders dat "je niet kan zeggen dat alles goed gaat en dat de toeristen mogen komen terwijl de noodtoestand is afgekondigd".

Foto Belga

Nu in het nieuws