1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kiryoku Karate Dojo in sportpark Hemelrijk

Kiryoku Karate Dojo in Essen beoefent karate in een vriendschappelijke sfeer en met een gezonde prestatiedrang. Iedereen vanaf twaalf jaar is welkom. Een goede inzet en goed humeur zijn de belangrijkste ingrediënten om deze sport te beoefenen.

Tilborghs Margo

“Kiryoku is het Japans voor doorzettingsvermogen,” zegt lesgever Johnny Wouters. “Maar iedereen traint hier wel volgens zijn of haar mogelijkheden. Juist daarom is karate zeer toegankelijk voor mensen die nog nooit aan sport hebben gedaan of voor wie het al wat jaren geleden is. Er zijn zelf mensen die op een meer gevorderde leeftijd de zwarte gordel behalen. Dat is geen uitzondering.”

Shotokan Stijl

Wouters zelf is een gediplomeerd lesgever met meer dan 24 jaar karate-ervaring, waarvan veertien jaar als lesgever. Hij wordt bijgestaan door enkele collega’s met bruine gordel die hun opleiding genoten in de hoofddojo van de federatie te Mortsel. De karateschool beoefent de Shotokan Stijl volgens SKIF (Hirokazu Kanazawa). SKIF heeft een duidelijk programma opgesteld dat over heel de wereld identiek is. Door het volgen van dit programma beschikt de karateka na enkele jaren over een uitgebreide waaier van karatetechnieken. Twee maal per jaar krijg je de mogelijkheid om via een examen je graad te verhogen.

“We bezoeken ook regelmatig stages die door Japanse lesgevers worden gegeven”, zegt Wouters nog. “Daardoor willen we de kwaliteit van onze dojo permanent te verbeteren.”

De lessen starten vrijdag 23 augustus om 19 uur in de polyvalente zaal in de sporthal Hemelrijk aan de Moerkantsebaan. Op woensdag worden er ook lessen gegeven in de turnzaal van de Potlodenschool aan de Moerkantsebaan in Essen.

Info:

0479.74.89.05

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio