1 / 16
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hof ter Weyden in nieuwe handen

Hof ter Weyden, vlakbij de bekende Bakkersmolen in Wilder, heeft nieuwe eigenaars. De gebouwen en hun paradijselijke tuin, trokken destijds duizenden bezoekers en er werden diverse tentoonstellingen gehouden.

De boerderij, met vier hectare weiland, was ooit eigendom van Hubert Van Noten, vader van modeontwerper Dries Van Noten.

Tilborghs Margo

Enkele jaren geleden stond het domein te koop. Nu heeft het dus nieuwe eigenaars gevonden die de boerderij en de gronden terug in ere willen herstellen. De eigenaars, Paul Van Den Bergh en Erika Ver Berne, zullen een deel van de gebouwen en tuin ter beschikking stellen voor tentoonstellingen, recepties en feesten.

“Het domein is vier hectare groot en bestaat uit vier percelen waarop een huis, stallen, weiden en vijver te vinden zijn”, vertelt Paul Van Den Bergh. “We zijn volop bezig om alles gebruiksklaar te maken. Het is de bedoeling om hier opnieuw recepties en vernissages te organiseren. Maar echt commercieel uitbouwen willen we niet. Op vraag van verschillende culturele verenigingen die hier destijds ook al kwamen, is er mogelijkheid om concerten te geven of een groepswandeling in de gedichtentuin.

Het domein is niet vrij toegankelijk, maar er kan wel altijd een afspraak gemaakt worden voor een bezoek.”

Paardenfluisteraar

De vrouw des huizes, Erika Ver Berne, is overigens ook een paardenfluisteraar. Een deel van de schapenstallen werd omgebouwd tot paardenstallen. In Zwitserland, waar het gezin heeft gewoond, was Erika al een jaar of tien mee bezig met horsemanship of het paardenfluisteren.

“Het is de bedoeling om het paardenfluisteren hier in Wildert verder uit te bouwen, maar we zitten nog in een beginstadium.

Als je de film de ‘Horsewisperer’ (met Robert Redford en Kristin Scott Thomas, red.) hebt gezien, dan weet je meteen waarover het gaat. We proberen de paarden zo gezond mogelijk te houden, zowel fysiek als mentaal. Lichaamstaal is het belangrijkste communicatiemiddel. Als je, wanneer je in het zadel zit, je eigen lichaam niet onder controle hebt, kun je niet communiceren met je paard. Het is een andere benadering van het klassieke leren paardrijden. We komen graag tegemoet aan de belangen van het paard. In de toekomst zullen mensen hier seminaries en begeleiding kunnen krijgen in het paardenfluisteren”, verklapt ze alvast.

Info:

Hof ter Weyden, Greefstraat 1, Essen-Wildert, 0479.52.80.28 MaTMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio