KV Mechelen verliest clubicoon Jan De Cleyn

KV Mechelen verliest clubicoon Jan De Cleyn

KV Mechelen verliest clubicoon Jan De Cleyn

Print
Mechelen - In de nacht van maandag op dinsdag overleed Jan De Cleyn. Door zijn 37 jaar trouwe dienst als kinesist en verzorger was De Cleyn een clubicoon bij KV Mechelen.
Zeven jaar geleden hield de kinesist het voor bekeken bij Malinwa. Hij werd toen niet alleen gelauwerd Achter de Kazerne maar ook gehuldigd op het Mechelse stadhuis. Bij die huldiging vertelde hij aan onze krant: “Ik heb jarenlang zelf bij KV gespeeld, van de miniemen tot de eerste ploeg, maar omdat ik nogal vaak last had van spierverrekkingen, kreeg ik belangstelling voor kinesitherapie. Dag en nacht stond ik paraat voor de spelers. Jongens die langdurig geblesseerd waren, moesten niet alleen worden verzorgd, maar ook gemotiveerd en begeleid. Ik heb ze beter verzorgd dan mijn eigen kinderen."

Jan De Cleyn was de zoon van Frans, jarenlang secretaris van KV Mechelen, en neef van Bert De Cleyn, de legendarische spits van KV en alltime topschutter in de Belgische eerste klasse. Jan De Cleyn werd geveld door een slepende ziekte. Hij werd 67.

Foto: Jan De Cleyn bij de huldiging in 2007 (Patrick Hattori)

MASI
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio