1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

1.500 GvA-lezers geven van 'jetje' op hockeytribune

Meer dan duizend Gazet van Antwerpen-lezers bevolkten dinsdag de kop-zitribune voor de cruciale wedstrijd tussen Ierland en onze Red Panthers. Ze gaven mee van 'jetje' en zagen hoe onze dames zich plaatsten voor de halve finales van het EK hockey.

boey jan

De meeste supporters lieten al van voor de wedstrijd er geen twijfel over bestaan: "Winnen natuurlijk, het moet, voor ons bestaat daar geen twijfel over".

Honderd GvA-lezers kregen na een wedstrijd op de website elk tien toegangstickets. Deze duizend lezers en nog een keer vijfhonderd GvA-genodigden bevolkten zo de kop-zittribune, die hierdoor voor 't eerst zo goed als volzet was. Meer nog, niet de hoofdtribune maar de door lezers gevulde tribune haalde het in alle supportersonderdelen: het meeste lawaai, het hardste geschreeuw, het meest meelevend tot het stevigst zwaaien met vlaggen en banners.

Royal Heracles Hockeyclub

Een van de stevige supporters was Magali Helsmoortel (23) en een deel van haar vrienden die ze had uitgenodigd na het winnen van tien tickets. "Wij komen allemaal uit het Antwerpse. We zijn voor 't eerst hier op het EK Hockey maar enkele van de jongens hier spelen bij de Royal Heracles Hockeyclub in Lier. Wij zijn al langer supporters dan de hype die het hockey de laatste tijd meemaakt", geeft ze nog mee.

In de halve finales speelt België donderdag om 18 uur tegen vice-Europees kampioen Duitsland. De andere halve finale gaat tussen Nederland en Engeland.

Jan BOEY Foto's Dirk Kerstens

MEER OVER Boom

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio