1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hoefkens keert terug naar Lierse

Carl Hoefkens speelt de rest van het seizoen voor Lierse. De 35-jarige verdediger bereikte een akkoord met de club van zijn jeugd over een contract voor één jaar. Hoefkens was sinds zijn vertrek bij Club Brugge een vrije speler. Lierse moet geen transfersom betalen.

drombouts

Met zijn terugkeer naar Lierse is de cirkel rond voor Hoefkens. Bij de Kempense club beleefde Hoefkens in de tweede helft van de jaren '90 zijn doorbraak. Als gewezen jeugdspeler maakte hij op amper 19-jarige leeftijd deel uit van het elftal dat tot ieders verbazing landskampioen werd in 1997.

Hoefkens speelde destijds aan de zijde van Stanley Menzo en Eric Van Meir, niet toevallig het trainersduo dat hem vandaag opnieuw naar het Lisp haalt.

Pas nadat de club rond de jaarwisseling besloten had zijn contract niet te verlengen, kreeg Hoefkens nog maar weinig speelgelegenheid bij Club Brugge. Sinds juni zat Hoefkens zonder club. Wel waren er exotische aanbiedingen uit onder meer China en de VS, maar vooral om familiale redenen zag hij daarvan af.

Volgens goede bronnen is Hoefkens topfit zodat Lierse er alles aan wil doen om hem zaterdag tegen Waasland-Beveren al speelgerechtigd te krijgen.

"Ik wil voor mezelf nog zo goed mogelijk voetballen en zo hoog mogelijk eindigen met Lierse. Ik heb nog met Stanley Menzo en Eric Van Meir gespeeld en die wil ik persoonlijk niet ontgoochelen, dat is een extra motivatie voor mij", zegt de geboren Lierenaar.

"Ik heb hier als kleine jongen in de tribune boven Den Berg gesupporterd. Ik was op zoek naar een uitdaging waarin ik me volledig kon smijten. Hier begon het tenslotte ook allemaal voor mij en ik ken hier nog gigantisch veel mensen."

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen.

WVo, LDR

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.