Enthousiaste acteurs dragen walvis in Ommegang

De walvis is een van de nieuwe figuren die Paul Contryn speciaal voor de Mechelse Ommegang heeft gemaakt. De oude waren verdwenen. In het koor van de Minderbroederskerk van het Cultuurcentrum vond dinsdag de tweede repetitie plaats.

drombouts

Omdat voor het dragen van de walvis enige artistieke behendigheid nodig is, gingen medewerkers van 't Arsenaal en De Maan op zoek naar acteurs die het een beetje gewoon zijn om met figuren te werken. Zo is Tristan Versteven een van de vrijwilligers die voor de twee stoeten op zondag 25 augustus en op zondag 1 september graag zijn medewerking verleent.

"De organisatie heeft bij een aantal Mechelse acteurs gepolst of ze wilden meedoen. Dat wilde ik absoluut. 25 jaar geleden heb ik er ook in meegelopen als 12-jarige jongen. En nog eens 25 jaar daarvoor heeft mijn vader erin meegelopen. Zo zetten we de traditie voort", vertelt Tristan Versteven.

Fientje Ceulemans (30), afkomstig uit Leuven, woont sinds een jaar in Mechelen en wil zich wat graag integreren in het stadsgebeuren. "Ik heb mij opgegeven als vrijwilliger. Eerst was mij voorgesteld om een reus te dragen, maar dat was niet echt goed gekomen denk ik (lacht). De walvis is ietsje lichter. Dus dat moet lukken. Voor de Ommegang heeft Paul Contryn van de maak ook een indrukwekkende, vuurspuwende draak gebouwd. Vrijdag wordt ze getest.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio