Hitchtanbul a Road Doc by Dikadoku

Karsten De Vilder en Dimi Dumortier uit Rotselaar stellen op vrijdag 6 september om 20.45u in Cinema Zuid in de Lakenstraat 14 in Antwerpen in première hun eerste langspeelfilm-documentaire ‘Hitchtanbul’ voor.

In een nostalgische bui besluiten twee veertigers om al liftend van België naar Istanbul te reizen en om alle bestuurders die hen aan boord nemen te interviewen.

De Bruyn Chris

Alhoewel eerder pessimistisch over de ethiek van de bestuurders van vandaag, zijn ze er vrij zeker van dat ze de reis in 7 dagen kunnen voltooien. Maar 24 uur nadat ze gestart zijn, met zo'n 3000 km voor de boeg, zijn ze slechts 50km gevorderd. Is reizen met de duim morsdood? Of vraagt het gewoon een beetje hartmassage?

Deze low budget documentaire van anderhalf uur verkent de waarden van de Europese bestuurders langs de ooit legendarische snelweg naar Istanbul, de eerste belangrijke halte op de hippie trail naar India. Een film die op treffende wijze en met de nodige zelfrelativering de angsten en vooroordelen schetst waarmee onze materialistische maatschappij worstelt.

We maken o.a. kennis met Fred, een muzikant die een snoeiharde analyse maakt van ons systeem, Ronny, een Afghanistanveteraan met wie niet te sollen valt, Brigitta, een bewustzijnsconsulente die de lifters mentaal uitkleedt, en de onvergetelijke Mile, een trucker die gedichten schrijft.

Op zaterdag 7 september is er nog een voorstelling in Mirteplus in de Pelgrimstraat 1 in Leuven

Nederlandstalige versie reserveren via dimidumo@telenet.be

Chris De BruyMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio