Red Panthers naar halve finales EK hockey

De Belgische hockeyvrouwen hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van het EK in Boom. In hun derde wedstrijd in poule A versloegen de Red Panthers Ierland met 3-0.

drombouts

In de halve finales speelt België donderdag om 18 uur tegen vice-Europees kampioen Duitsland. De andere halve finale gaat tussen Nederland en Engeland.

Duitsland pakte de winst in groep B met een 2-0 zege tegen Spanje. Engeland werd tweede door Schotland met 2-1 te verslaan.

Aanval

De Red Panthers hadden na de 5-1 zege tegen Wit-Rusland en de 0-2 nederlaag tegen vicewereld- en olympisch kampioen Nederland genoeg aan een gelijkspel om door te stoten en trokken dan ook niet van in het begin alle aanvalsregisters open.

Wat volgde was een vrij gesloten eerste helft, waarin België het laken steeds meer naar zich toe trok. Na 23 minuten brak Anouk Raes na de tweede strafcorner voor de Panthers de ban: 0-1. Na de kampwissel kwamen de Red Panthers eerst nog goed weg na een gemiste strafbal van Lisa Jacob, maar even later nam Anne-Sophie De Scheemaekere alle twijfels weg (0-2). In de slotfase zette Erica Coppey de 0-3 nog op het bord.

De Red Panthers eindigen zo met zes punten normaliter op de tweede plaats in de groep. Enkel een zware nederlaag van Nederland in de slotwedstrijd tegen Wit-Rusland kan hen nog de groepswinst bezorgen, maar dat lijkt er niet meteen in te zitten.

Foto Belga