Bib introduceert als eerste voordeelpas

De bib van Puurs lanceert vanaf september een primeur. Wie een voordeelabonnement neemt van 30 euro, mag boeken twaalf weken lang bijhouden in plaats van vier. In de gemeenteraad was er wat discussie rond die vippas, maar de lezers zelf vinden het prima.

drombouts

“Om tegemoet te komen aan de huidige noden en behoeften van het lezerspubliek, bieden we meer flexibiliteit en meer comfort via gedifferentieerde abonnementsformules”, zei schepen Ronny Tourné (CD&V).

“Naast een basisabonnement bieden we daarom vanaf september een extra abonnement aan. Het basisabonnement, dat van 7 euro naar 10 euro opslaat, is vergelijkbaar met het huidige abonnement en vertrekt vanuit een traditioneledienstverlening. We breiden ook hier de uitleenperiode uit van drie naar vier weken. Het abonnement kost 30 euro per jaar en biedt vooral meer comfort, flexibiliteit en service aan. Er is onder andere een langere uitleentermijn, geen extra leengeld, en de lezers mogen dubbel zoveel materiaal ontlenen.”

Met het voordeelabonnement, kunnen lezers de boeken twaalf weken lang bijhouden. Films, cd’s en games zitten gratis in het abonnement vervat en de bib wil met deze geprivilegieerde lezers ook een gemeenschap creëren. Die kan dan mee bepalen welke boeken er worden aangekocht.

Patrick Poppe

Foto Dirk Van de Velde

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio