Ziekenhuizen willen regels voor foto's op sociale media

Ziekenhuizen willen regels voor foto's op sociale media

Ziekenhuizen willen regels voor foto's op sociale media

Print
Steeds meer ziekenhuizen werken aan een gedragscode voor het gebruik van sociale media als Twitter, Facebook en Instagram. Patiënten die vanuit het ziekenhuis foto’s de wereld insturen, respecteren immers niet altijd de privacy van het personeel.

Wie op Twitter en Instagram de term ‘ziekenhuis’ ingeeft, krijgt meteen een resem jolige ziekenhuiskiekjes voorgeschoteld. Patiënten delen massaal foto’s van gegipste benen, opgewarmde maaltijden en verplegend personeel. Tot ongenoegen van sommige ziekenhuizen, die noodgedwongen een gedragscode voor sociale media hebben opgesteld.

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Rotterdam liet daarvoor zelfs posters ontwerpen, waarop twitterende patiënten worden opgeroepen om de privacy van het personeel te respecteren.

Bij ons loopt het voorlopig niet zo’n vaart, al wordt ook hier gewerkt aan richtlijnen rond sociale media. Zo krijgt elke patiënt in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt voor de opname een onthaalbrochure toegestoken, waarin duidelijk staat dat het “niet is toegestaan om artsen of medewerkers van het ziekenhuis te filmen of te fotograferen zonder hun uitdrukkelijke voorafgaande toestemming.”

Lees vandaag meer in uw krant.

RuSt

.

Nu in het nieuws