Stamgasten rouwen om mama Kwak

Print

Stamgasten rouwen om mama Kwak

Mechelen - Stamgasten van het Mechelse café Den Equator rouwen om het heengaan van moeder eend in de Melaan, een van de vlietjes in de stad. Om hun mascotte een laatste eerbetoon te brengen, hebben ze er op Facebook zelfs een rouwbericht voor verspreid.
Dierenvrienden zijn ze overduidelijk, de vaste kliek vrienden en stamgasten van Den Equator. "Enkele maanden geleden zagen we de eend met haar vier kleintjes plots in het vlietje zitten. De eerste dagen was het beestje nogal schuchter. Daar kwam snel verandering in toen haar duidelijk werd dat we onze restjes oud brood wilden afstaan aan haar gezinnetje", vertelt Katrien Maes, een van hen.

Op een dag stond de eend zelfs in het portaal te kwaken, tot er iemand mee ging naar de overkant van de straat om haar kleintjes te voeden. "Zo is mama Kwak onze mascotte geworden. Tot maandag iemand haar dood in de Melaan zag liggen", zegt Katrien.

Een buurtbewoner heeft haar ondertussen een laatste rustplaats gegeven, en de vrienden maakten een rouwbericht. "Gelukkig zijn haar kleintjes ondertussen volwassen. Al kunnen ze blijkbaar nog niet vliegen. Hopelijk lukt dat wel voor het kouder wordt. Iedereen op de Melaan is begaan met de eenden."

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio