Rode Duivels-fanclub laat vanaf november nieuwe leden toe

'1895', de officiële fanclub van de Rode Duivels, laat vanaf begin november opnieuw leden toe. "Op die manier zullen meer fans in aanmerking komen voor tickets voor de mogelijke WK-wedstrijden van de Rode Duivels", zo verklaart de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op zijn website.

tmas

Vorige week raakte bekend dat '1895' 24.000 leden en 235 clubs telt, waardoor de ledenwerving werd stopgezet. Daar komt binnenkort verandering in. "Gezien de ticketverkoop voor het WK in Brazilië start op 8 december, is beslist om vanaf begin november toch nieuwe leden en clubs toe te laten", zo klinkt het op de website. "Het lidmaatschap dat je vanaf begin september kan aanvragen, geldt voor de periode van 1 januari 2014 tot en met het EK 2016 in Frankrijk."

Als de Rode Duivels zich plaatsen voor het WK, kunnen de leden van '1895' vanaf zondag 8 december, twee dagen na de loting voor de groepsfase, tickets aanschaffen.

Ticketverkoop

Dinsdag is de Wereldvoetbalbond (FIFA) al gestart met een eerste fase van de ticketverkoop, die op 10 oktober eindigt. Daarin wordt een derde van de tickets, ongeveer een miljoen stuks, aangeboden. Aangezien de wedstrijden nog niet bekend zijn, kunnen er alleen nog maar zitjes in neutrale vakken gereserveerd worden. Gegadigden kiezen de datum en de locatie van de gewenste wedstrijd(en) en komen zo in aanmerking voor de loting, die door de FIFA zal worden uitgevoerd.

Belga Archieffoto