Hoofdbibliotheek Heist-centrum wijzigt indeling na bijna 20 jaar

Hoofdbibliotheek Heist-centrum wijzigt indeling na bijna 20 jaar

Hoofdbibliotheek Heist-centrum wijzigt indeling na bijna 20 jaar

Print
Heist-op-den-Berg - Na bijna 20 jaar wijzigt de gemeentelijke bibliotheek van Heist-op-den-Berg de opstelling van de roman- en discotheekafdeling. Met dit initiatief hoopt de hoofdbibliotheek van de gemeente toegankelijker te worden en opzoekwerk te vergemakkelijken.
“De opstelling in slangvorm is sinds 1995 niet meer gewijzigd. Toch krijgen we nogal vaak te horen dat het niet echt intuïtief zoeken is in de bib”, legt bibliothecaris Anja Gevaert uit. “Omdat we pas nog een grote afvoer van boeken hadden, is het nu mogelijk om met een klassieke opstelling te werken voor onze romanafdeling. Die zal logisch van A tot Z opvolgen. Ook voor ons wordt het eenvoudiger om mensen door te verwijzen. Nu horen we al eens de commentaar dat het te fel op een doolhof lijkt.”

Het aantal bibliotheekbezoekers is door de komst van het internet ongetwijfeld gedaald. Toch blijft het bezoekersaantal van de Heistse bib tamelijk stabiel volgens Gevaert. “Bij ons zijn een kleine 9200 mensen ingeschreven. In totaal is dat goed voor ongeveer 80.000 bezoeken per jaar. Wat de opkomst betreft, zitten we dus niet slecht, maar mensen hebben wel merkbaar andere noden. Meer dan vroeger is frontale presentatie ook in de bibliotheek belangrijk. Zo gaan bezoekers steeds vaker af op de cover van een boek, het visuele aspect telt absoluut mee. Ook daarmee gaan we bij onze reorganisatie rekening houden.”

Kvro

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio