Bart Swings veroorzaakt skeelerhype in Oostende

Bart Swings veroorzaakt skeelerhype in Oostende

Bart Swings veroorzaakt skeelerhype in Oostende

Print
De successen van Bart Swings tijdens de Wereldspelen in Cali en de crowdfundingsactie van de schaatser hebben Oostende overrompeld. De organisatoren van de wereldkampioenschappen skeeleren in de Vlaamse kuststad spreken althans van een hype.

Moesten ze in het verleden geld meebrengen om aandacht te kijgen voor een dergelijk toernooi, staan televisiezenders nu te trappelen om opnames te mogen maken. "Daarvoor kunnen we alleen Bart Swings verantwoordelijk stellen", zegt perschef Frank van Gaeveren.

Swings zal op de afsluitende marathon op de weg en tijdens de 10 km afvalling op de piste starten. De voornaamste tegenstand komt uit Colombia. "De Belgen staan paraat", meldt Herman Laureys, sporttechnisch coordinator van de Rollerbond. Een recente val van Wannes van Praet bleef zonder ernstige gevolgen en juniore Sandrine Tas is hersteld van de polsbreuk die ze tijdens het EK opliep.

Het is al de vierde keer dat het WK op het intieme baantje van Zandvoorde wordt gehouden. De laatste maal, in 2002, passeerde het evenement zonder noemenswaardige mediabelangstelling. Ook de edties van 1981 en 1991 baarden weinig opzien.

Op het zevendaagse toernooi, dat donderdag wordt geopend, kan de betrokken Zwaantjes Roller Club over een nieuwe piste beschikken. De kosten, 700.000 euro, werden gedragen door de gemeente Oostende. Rond de baan zijn er 1400 zitplaatsen.

Belga
Archieffoto Belga

Meer sportnieuws