"Koning Filip wil Delphine Boël als zijn halfzus erkennen"

Koning Filip wil Delphine Boël als zijn halfzus erkennen

"Koning Filip wil Delphine Boël als zijn halfzus erkennen"

Print
Koning Filip zou de procedure hebben gestart om kunstenares Delphine Boël officieel te laten erkennen als zijn halfzus. Dat bericht de tabloid Dag Allemaal 'uit bijzonder goede bron'.

Ook binnen het hof zouden naar verluidt slechts enkelen ingelicht zijn over het plan. "Filip wil zijn prille koningschap niet laten ondermijnen door een probleem dat hij van zijn vader heeft geërfd", aldus een insider aan het weekblad. "Hij heeft een vertrouwensman de opdracht gegeven om in het grootste geheim de erkenning van Delphine Boël als zijn halfzus voor te bereiden."

Boëls naam kwam in oktober 1999 naar buiten, nadat het mogelijke biologische vaderschap van Albert II bekend werd gemaakt in een biografie van koningin Paola. Sinds 2003 duikt ze af en toe in de media op, nadat ze van Londen naar Brussel verhuisde. In juni van dit jaar daagde ze de koning en - toen nog - kroonprins Filip en prinses Astrid voor de rechter om een DNA-staal te eisen en aldus te bewijzen dat zij de dochter van koning Albert is. Dat koning Filip met zijn huidige wettelijke onschendbaarheid nu zelf de hand zou reiken naar Boël, wordt dan ook gezien als een 'charme-offensief'.

Foto's Belga

.

Nu in het nieuws