KVM ten onrechte strafschop geweigerd tegen Club Brugge

KV Mechelen leed afgelopen weekend een pijnlijke en volgens sommigen onverdiende nederlaag tegen tegen Club Brugge. Bovendien had Malinwa bij nader inzien een strafschop extra moeten krijgen. Dat stelt de Centrale Scheidsrechterscommissie.

jrosquin

Een schot van De Witte werd afgeblokt door de arm van Engels. Ref Wouters gaf hier ten onrechte geen strafschop voor. “De bal kwam uit het penaltygebied achter mij”, treedt Wouters de CSC bij. “Ik moest mij wegtrekken om mij te beschermen tegen het harde schot dat eraan kwam. Ook mijn assistenten konden niet zien dat Engels de bal met de hand raakte. Hun zicht werd belemmerd door spelers die rondom hem stonden. Had ik of een van mijn assistenten dit wel kunnen zien, dan had ik meteen een strafschop toegekend.”

Excuses Van Veldhoven bij ref

Harm van Veldhoven stuurde gisteren een berichtje met excuses naar Wouters. De trainer haalde meteen na afloop zwaar uit. “Niet dat ik een knieval wil maken, maar bepaalde woorden werden uit hun context gerukt. Ik werd niet mottig van de ref, wel van de situatie. Ik wou iets aangeven en reageerde emotioneel. Maar er zijn grenzen, ik wil niveau houden voor mezelf en KV Mechelen.”

ST, WVO Foto: Isosport Seth De Witte in duel met Lior Refaelov

MEER OVER KV Mechelen