Files rond Antwerpen opgelost na middag vol ellende

Op de Antwerpse Ring richting Nederland is dinsdagmorgen rond 9.15 uur net voor de Kennedytunnel een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een autobestuurder overleefde de klap niet. Daarbovenop gebeurden op de E34 en de E313 ook nog eens ongevallen, wat de verkeershinder rond Antwerpen groot maakte.

jatimmermans

Het dodelijk slachtoffer betreft een bestuurder die met zijn auto onder de oplegger van een omgevallen oplegger terecht kwam. Drie andere mensen raakten lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren drie vrachtwagens en twee auto's betrokken bij de kop-staartbotsing.

Door het ongeval was de Kennedytunnel een tijdlang versperd wat leidde tot zware verkeershinder. De voertuigen zijn intussen getakeld, de wegpolitie en het parket hebben hun vaststellingen gedaan en het wegdek is schoongemaakt. De rijbaan is vrijgegeven en de files, ook de kijkfile in de andere richting, zijn opgelost.

Op de E34 gebeurde ter hoogte van de Beverentunnel nog een ongeval met een vrachtwagen. Alsof er nog niet genoeg ellende was gebeurde er ook nog eens een ongeval op E313, ter hoogte van Wommelgem. In de staart van een file kwamen een bestelwagen en een mobilhome in botsing, met een file tot voorbij Ranst tot gevolg. Ook de Scheldeoeververbinding Liefkenshoektunnel was een tijdlang helemaal verzadigd.

Ongeval in de Beverentunnel

Ongeval op E313 in Wommelgem

Foto's BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio