Meisjesduo moet na optreden vaak onder begeleiding weggeleid worden

Print
Gildy en Nathalie scoorden in 2011 als Sugarfree hun eerste hit in Vlaanderen met het liedje De wind fluistert jouw naam. De meiden staan zo'n zestig keer op het podium deze zomer en geregeld moeten bodyguards waken over de veiligheid van de twee. De Wezelse meisjes blijven er zelf bloednuchter bij.

"Twee weken geleden stonden we nog in Haacht te zingen voor zo'n 15.000 uitzinnige toeschouwers", vertelt Nathalie in Gazet van Antwerpen. "Het is fantastisch dat de fans en organisatoren ons steeds meer appreciëren als vaste waarde in de Vlaamse showbusiness. We merken het aan onze overvolle agenda, want mijn laatste vrije weekend moet al van begin juni geleden zijn. En dit alles zonder veel reclame in de 'boekskes'."

Nathalie staat soms angsten uit na een optreden: "Onlangs in Humbeek zat ik alleen te wachten om na een optreden door te rijden, toen er plots langs alle kanten jongens op de wagen kwamen zitten en er zelfs eentje in de wagen kwam zitten. Gelukkig was onze manager Dennie in de buurt om in te grijpen. Soms echt wel freaky. Ook sommige fans durven echt trekken en duwen om vooraan te kunnen staan, en dat kan soms tot hevige taferelen leiden. Zo erg zelfs dat wij er op het podium soms zelf van schrikken. Het leek wel op wat Koen Wauters in de tijd van de Clouseaumania heeft meegemaakt. Maar we nemen het er allemaal graag bij omdat het bewijst hoe populair we zijn."


PASCAL VAN NUFFEL

Foto: Nathalie en Gildy, hier nog met blond haar, vormen met Sugarfree een succesduo

Foto Bert Hulselmans

.

Nu in het nieuws