Jérôme Valcke: "Stadion Sao Paulo raakt tijdig klaar"

Het voetbalstadion van Sao Paulo raakt tijdig klaar voor het WK van 2014 in Brazilië. Dat heeft Jérôme Valcke, de secretaris-generaal van de Wereldvoetbalbond FIFA, laten weten bij een bezoek aan het stadion. In de 'Arena de Sao Paulo' in district Itaquera wordt het WK op 12 juni officieel op gang getrapt met de grote openingswedstrijd.

dvansant

"Zeven weken geleden had de FIFA inderdaad wat twijfels over de vooruitgang van de werken aan het stadion, maar nu zijn we gerustgesteld", klonk het bij Valcke. "Er is ongelooflijk veel vooruitgang geboekt, het stadion zal tijdig klaar zijn. Niet alleen voor de openingswedstrijd maar ook voor enkele testevents voor aanvang van de competitie".

Volgens de organisatoren is intussen 86% van de werkzaamheden aan het stadion achter de rug. In de Arena worden naast de openingsmatch nog vijf WK-duels gespeeld, waaronder ook een halve finale.

De Arena de Sao Paulo, die plaats moet bieden aan zo'n 65.000 toeschouwers, is één van de twaalf WK-stadions. Zes daarvan werden al in gebruik genomen tijdens de Confederations Cup, de andere zes moeten tegen eind december afgewerkt zijn.

Belga Archieffoto EPA