Van Peel over racisme-rel: "Opbod tussen linkse en rechtse kerk"

Van Peel over racisme-rel: Opbod tussen linkse en rechtse kerk

Van Peel over racisme-rel: "Opbod tussen linkse en rechtse kerk"

Print
De uitspraken over racisme door Antwerps schepen van Diversiteit Liesbeth Homans (N-VA) veroorzaakte een verhit debat. Zij stelde dat racisme een relatief begrip is. Dat de term door sommigen wordt misbruikt om het persoonlijk mislukken toe te dekken. Bovendien vreest ze dat door er over te blijven praten, het nog meer wordt gevoed. Antwerps schepen Marc Van Peel (CD&V) begrijpt de heisa over de uitspraken van zijn collega niet.

“Het is een opbod tussen de linkse en rechtse kerk”, zegt de schepen. “Ik vermoed dat het vooral een storm in een glas water is”, zegt Van Peel.

STANDPUNT: Racisme-rel rond Liesbeth Homans

"Homans minimaliseert niet"

“Racisme is natuurlijk verwerpelijk en moet politiek en wettelijk worden bestreden. Het probleem met veralgemeningen is dat er steeds een leugen in vervat zit. Zo zijn ook niet alle politici zakkenvullers. Er zijn er goede en slechte. Racisme is een reëel en groot probleem in onze samenleving. Ik ga dat zeker niet ontkennen of minimaliseren. Het is niet mijn aanvoelen dat Homans dat wel heeft gedaan. Zij wijst er terecht op dat racisme soms onterecht wordt aangehaald door mensen die hun verantwoordelijkheid proberen te ontvluchten. Dat is ook een realiteit waar we niet blind voor mogen zijn.”

Van Peel vindt het wel merkwaardig dat Homans nu wordt verweten van stemmen weg te halen bij het Vlaams Belang met haar uitspraken. “Ik vind dat een zeer nobel streven”, zegt Van Peel.

SVW
Foto: BHul

Lees ook: