Gebruik GHB dijt verder uit

De politie pakte in de nacht van zondag op maandag twee Nederlanders op in Brecht die zwaar onder invloed van de drug GHB aan het ronddolen waren. En op 9 augustus arresteerde de politie Voorkempen zeven personen die in het bezit waren van drugs.

jatimmermans

De twee recente en eerdere gebeurtenissen zijn voor de politiezone Voorkempen voldoende reden om extra aandacht te besteden aan het fenomeen.

"Onlangs verschenen er in de media nog berichtgevingen over het steeds toenemende gebruik van GHB, een verdovend product dat meestal verkocht wordt als een kleur- en reukloze vloeistof met een licht zoute smaak", zegt Roofthooft. "Ook in de politiezone Voorkempen neemt het aantal feiten van GHBgebruik toe. Zo werden er recent nog meerdere jongeren aangetroffen op openbare plaatsen die onder invloed waren van GHB, ook wel de verkrachtingsdrug genoemd. GHB vormt voor het drugsteam van politiezone Voorkempen dan ook een belangrijke te behandelende problematiek, waar actief rond wordt gewerkt."

Renesse

Het GHB-probleem nam de voorbije jaren hand over hand toe in de politiezone Turnhout. "En dat probleem dijt uit naar onze zone", beaamt de woordvoerster. "Onze politie-inspecteurs hebben dit jaar al een paar vaststellingen gedaan van publiek GHB-gebruik op de Tunhoutsebaan in Schilde. In Malle werden de voorbije jaren al meermaals vaststellingen gedaan, onder meer in het domein De Renesse. Onze mensen hebben al vier personen aangehouden die zich bezighielden met de productie van GHB."

ALEX KESTENS

Archiefbeeld Mia Uydens

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio