Tienerzussen bedwingen Ventoux op eenwieler

Tienerzussen bedwingen Ventoux op eenwieler

Tienerzussen bedwingen Ventoux op eenwieler

Print
Arendonk - Duizenden fietsfanaten zwoegen jaarlijks tegen de hellingen van de Mont Ventoux omhoog. De Retiese zussen Emma (16) en Leonie Adriaensen (14) gaven die sportieve uitdaging een heel eigen draai, want ze maalden de 26 kilometer af op eenwielers uit het circus.

"Ik had die beklimming vorig jaar gepland, maar uiteindelijk is dat niet kunnen doorgaan", zegt oudste zus Emma. "Daarom hebben we het dit jaar samen met zijn tweetjes gedaan. Of we vooraf veel getraind hebben? Dat was inderdaad de bedoeling, maar dat is er helemaal niet van gekomen. Onze doelstelling aan het begin was daarom ook: 'We zien wel hoe ver we komen.' Maar het ging heel goed vooruit. Na de eerste tien kilometer waren we verbaasd dat we die afstand al hadden overbrugd. Het was heel vermoeiend, maar we hebben gewoon doorgezet tot boven."

Omvergeblazen

Met vader Koen en moeder Ilse als begeleiders vertrokken de meiden vanuit Sault voor de langste, maar minst lastige klimroute naar de top. Die bereikten ze dik zes uur later. "Het was onderweg mooi weer, al heeft het boven wel wat geregend en was het op de top redelijk koud. Maar vooral met de wind was het altijd oppassen. Leonie is zelfs een keer letterlijk van haar eenwieler geblazen."

HANS OTTEN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio