Geblesseerde Kompany onzeker voor Schotland

Vincent Kompany is geblesseerd uitgevallen in de eerste competitiewedstrijd van Manchester City tegen Newcastle.

jrosquin

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de liesblessure is, maar achttien dagen voor de cruciale interland tegen Schotland zal bondscoach Marc Wilmots even geslikt hebben bij het horen van dit bericht. Volgens Het Nieuwsblad is Kompany twee tot vier weken out. Zo mist hij wellicht de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland op 6 september. Het blijft wel afwachten tot woensdag wanneer Kompany een scan ondergaat.

Tackle

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Kompany, die een wel erg rustige avond beleefde met City. Maar de Rode Duivel blesseerde zichzelf na een tackle op Ameobi en moest in de 71ste minuut naar de kant hinken. Met ook Vermaelen nog in de lappenmand en Van Buyten op de Bayernbank kan bondscoach Wilmots nieuwe defensieve zorgen missen als kiespijn.

Ook voor Kompany zelf is deze nieuwe blessure een ferme tegenvaller. Tijdens het voorbije seizoen was onze landgenoot maanden out met een kuitblessure en hij hoopte dit seizoen blessurevrij te blijven.

Op Twitter laat Kompany uitschijnen dat het al bij al nog meevalt met de blessure. "Het team was fantastisch. Ik voelde me goed. De blessure is een tegenslag na al het harde werk, maar ik zal snel weer op mijn oude niveau staan. Dank voor alle steun!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

STRO Foto: EPA Vincent Kompany kreunt van de pijn na een tackle op Sammy Ameobi van Newcastle, die bemoedigende woorden komt spreken.

Lees ook: Kompany valt geblesseerd uit