Renault-garage maakt plaats voor flats en studentenkoten

De vroegere Renaultgarage op de Tunnelplaats wordt omgebouwd tot een complex met winkels, studentenkamers, een woon- en zorgcentrum en appartementen. Dat maakt ontwikkelaar Land Invest Group bekend op zijn website.

Er is eindelijk duidelijkheid over de bestemming van de voormalige Renault-garage op de Tunnelplaats aan de Italiëlei. Renault Parijs verkocht het karakteristieke gebouw, net voor de inrit van de Waaslandtunnel, in 2012. Wie de koper was en wat zijn bedoelingen waren, was nooit echt duidelijk. Het complex stond meer dan een jaar leeg, uitgenomen dan een eenmalig Kissinger-feestje in mei van dit jaar.

“Ik heb het gebouw gekocht”, zegt Maurice De Velder. De topman van Think Media, de mediagroep achter onder meer P-Magazine, Che, Clint. be en de televisiezender Life!tv, is via zijn Gentse firma Kouter nv ook actief op de immobiliënmarkt. “Ik verkoop het pand door aan investeringsmaatschappij Land Invest Group. De intentieverklaring voor die verkoop is er. Het is nog even wachten op het aantal vierkante meter dat we kunnen rentabiliseren, want dat zal mijn verkoopprijs bepalen.”

Woningen en studentenkoten

Bij Land Invest Group was maandag niemand bereikbaar voor tekst en uitleg. Maar op hun website wordt duidelijk wat de uiteindelijke bestemming moet worden. Het project Tunnelplaats – Renault site wordt omschreven als ‘een residentiële mix van studentenhuisvesting, woon- en zorgcentrum, assistentieappartementen, appartementen, commerciële plint en ondergronds parkeren’.

“Het project zit nog in de ontwerpfase, een aanvraag tot bouwvergunning is er nog niet”, zegt Maurice De Velder. Dat belet Land Invest Group echter niet om het op hun site als een van hun Antwerpse projecten prominent naar voor te schuiven.

Wim Daeninck Foto: FrBe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio