Mogelijk kwaad opzet bij zware papierbrand

Bij een bedrijf dat oud papier verwerkt op het industrieterrein Hoogveld in Dendermonde, ontstond maandagavond een hevige brand. Niet minder dan 600 ton samengeperst karton werd door het vuur vernield. Het parket gaat voorlopig uit van kwaad opzet.

jrosquin

Bij Van Assche op industrieterrein Hoogveld vatten een aantal balen geperst papier en karton maandagavond rond 19u vuur. Het bedrijf is gelegen in de Vosmeer, net naast de gewestweg N41. De balen en bergen oud papier en karton stonden opgesteld aan de achterkant van de loods, klaar om getransporteerd te worden voor verkoop. Alles bij elkaar goed voor 600 ton.

Snelle interventie

De brandweer van Dendermonde was snel ter plekke, maar diende de grote middelen in te zetten. Met man en macht werd gewerkt om het vuur onder controle te krijgen. “Het was een moeilijke brand”, legt commandant Georges De Smet van de Dendermondse brandweer uit. “Vooral omdat het papier en karton samengeperst was, dus het kon snel opnieuw opflakkeren.” Dinsdagochtend was de brandweer nog bezig met nablussen.

60.000 euro schade

De schade wordt geschat op 60.000 euro. Een ton papier levert op dit moment meer dan 100 euro op. Aan de bedrijfsgebouwen is geen schade. De eigenaar was net voor de brand ontstond nog in zijn bedrijf geweest, maar had niets opgemerkt.

Het parket van Dendermonde stelde een branddeskundige aan, die de oorzaak moet nagaan, want die is tot nu onduidelijk. Parketwoordvoerster Caroline Jonckers meldde dinsdagmorgen dat er voorlopig wordt uitgegaan van kwaad opzet.

Stef Van Overstraeten Foto: Geert De Rycke

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio