1 / 12
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Veel volk op 78ste veeprijskamp

De 78ste kermis-veeprijskamp in Pulderbos had het ideale weer: niet té heet voor de beesten en geen druppel regen voor de bezoekers. De kinderboerderij van het Revalidatiecentrum was met de pony, konijnen en cavia's aanwezig. Walter De Voght uit Pulderbos showde zijn swifter-rasschapen en de LRV-pony's van Pulderbos verzorgden gratis ponyritten. Er was een pony- en paardententoonstelling en ezels. De 1.460 kilo zware stier Brocart van het blonde d'aquitaine-ras van boer Carl Mintjens van boerderij Blommerschot (Oostmalle) legde letterlijk het meeste gewicht in de schaal.

Kristin Matthyssen

Ter afsluiting mochten alle kinderen met hun lievelingsdier opstappen in de kinderparade. Sommigen hadden een guppy in een zakje water, een kikker en zelfs een spin bij. De nichtjes en neefjes van de familie Verboven zorgden voor de mooiste wagen met de grasparkieten, konijnen, diamantduifjes en gewone postduiven van de 'voke.' Een tankwagen van de brandweer die aanwezig was op de veeprijskamp om de dieren van water te voorzien, moest uitrukken naar de schuurbrand in de Blauwhoef. Een geluk bij een ongeluk, want zo was de brandweer zeer snel aanwezig.

Maandagavond zorgde Luc De Vos ook nog voor een heel fijne muziekset in de tent. "'t Is tof in Pulderbos met Luc De Vos, dat rijmt!", riep de zanger zelf. Hij had er duidelijk zin in en speelde zijn bekendste nummers, van Anja tot Lieve Kleine Piranha en Mia, helemaal in zijn eentje met zijn gitaar, maar het klonk alsof er een hele band stond. Op het einde konden de dames nog gitaarplectrums bemachtigen want De Vos hield nog een rondje decolleté-plectrumwerpen.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio