Onrust over dienstencentra houdt aan

Onrust over dienstencentra houdt aan

Onrust over dienstencentra houdt aan

Print
Mechelen - De OCMW-raad heeft de beslissing over de hervorming van de dienstencentra en de dienst thuiszorg maandag uitgesteld. Vrijwilligers en personeel eisen meer inspraak.
Geplande hervormingen zorgen al sinds eind maart voor onrust in de vijf lokale dienstencentra. "Vanaf januari zouden er geen professionele animatoren meer zijn. Vrijwilligers moeten het overnemen, en die plannen worden gesmeed zonder enige inspraak", zegt Josee Van Der Vliet. Vrijwilligers en vakbondsvertegenwoordigers hebben maandagochtend pamfletten uitgedeeld aan alle personeelsleden van het OCMW om de gang van zaken aan te klagen.

"Tientallen jaren ervaring van 45 personeelsleden worden koudweg genegeerd. De communicatie naar het personeel toe is dramatisch slecht. Wij als vakbonden worden niet gehoord. Daarom hebben we bij de gouverneur ook klacht ingediend", stelt ACV-propagandist Pieter Holsters. Een delegatie actievoerders is maandagavond ook afgezakt naar de OCMW-raad. "Omdat we er zeker van wilden zijn dat de beslissing wel degelijk werd verdaagd", geeft Van Der Vliet aan.

OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) is niet opgezet met het protest. "We hebben het agendapunt verdaagd uit respect voor een vriendelijke vraag van enkele vrijwilligers. Zij zijn op 9 september uitgenodigd voor een gesprek. Nu dinsdag is er ook een overleg met medewerkers van thuiszorg om hun voorstellen te aanhoren. Spijtig genoeg stellen we vast dat sommige andere vrijwilligers vanuit een partijpolitieke ingesteldheid agressieve laster blijven verspreiden", zegt Anciaux. Volgens de actievoerders is dat nonsens. "Een van onze leden heeft ooit op een sp.a-lijst gestaan. Meer niet.3

SVH

Foto Sven Van Haezendonck

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio