Eerste tribunes voor Cavalcade geplaatst

De eerste tribunes voor de Cavalcade zijn maandag op de Grote Markt geplaatst, maar bijvoorbeeld ook op de IJzerenleen is het materieel al aangeleverd voor de bouw. Alles samen komen er zo'n zesduizend betalende zitplaatsen, naast de duizenden gratis staanplaatsen in de hele binnenstad.

Sven Van Haezendonck

Omdat door een van de tribunes op de Grote Markt het zicht op de aftelklok wordt belemmerd, krijgt ze een andere plek. Waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) merkte dat op, en gaf aan de uitvoeringsdiensten de opdracht om ze te verplaatsen. "Wellicht zal ze voor het stadhuis komen te staan", zegt hij. Ook de zaterdagmarkt kan zonder problemen plaatsvinden.

Dinsdag wordt de tribune op de Veemarkt gebouwd, en woensdag die op de IJzerenleen, Onder den Toren en het Sint-Romboutskerkhof. De plaatsing van de grote tribunes op de Van Benedenlaan gebeurt donderdag. Aan de zijde van de binnenstad wordt deze laan tijdens de Cavalcade afgesloten. Vrijdag volgen de laatste tribunes op de Korenmarkt en de Wollemarkt. Nog de hele week wordt het centrum van de stad ook uitgebreid schoongemaakt.

Meer info op www.cavalcade.be.

SVH

Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio